Обявиха жълт код заради гъста мъгла в Плевенска област
Обявиха жълт код заради гъста мъгла в Плевенска област / dariknews.archive

Жълт код е обявен за 21 декември в 11 области на Западна и Северна България заради гъста мъгла, предаде БГНЕС.

Кодът е в сила за областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София град, София област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе. В котловинните полета и равнините части на тези области ще има условия за образуване на трайна мъгла с видимост до 500 метра. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

На много места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, уточниха от НИМХ.

В следобедните часове мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва. Слънчево ще бъде в планинските райони, там ще бъде и по-топло. Ще се задържи тихо. Максималните температури ще бъдат предимно между 7° и 12°, по-ниски ще останат в местата с трайна мъгла.

Над планините ще е предимно слънчево и по-топло. Ще е почти тихо, само по най-високите върхове ще духа слаб северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра около 5°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. На места в сутрешните часове видимостта временно ще бъде намалена. Ще е почти тихо. Ще се затопли, максималните температури ще са между 11° и 13°.

 

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg