Областният подкрепи конкурс за детска рисунка за Седмицата на гората
Областният подкрепи конкурс за детска рисунка за Седмицата на гората / archive.dariknews

Под егидата на областния управител на Плевенска област се организира конкурс за детска рисунка, посветен на седмицата на гората. Инициативата е съвместна с Държавно горско стопанство - Плевен и Регионалния инспекторат по образованието.

Предизвикателството е към учениците от областта от 1 до 8 клас. Те трябва да подготвят рисунка на тема „Хубава си, моя горо!". Всяко училище, което подкрепи инициативата, ще трябва да определи трите най-добри творби.

Рисунките ще се приемат до 28 март в Областна администрация- Плевен. После творбите ще бъдат оценени още веднъж. Част от тях ще бъдат експонирани в сградата на Държавното горско стопанство в Плевен.

Авторът на рисунката, която спечели най-много гласове ще има уникалния шанс да бъде „директор за един ден" в Държавното горско стопанство в Плевен, а на учебното заведение в което учи ще се предостави посадъчен материал, който с помощта на специалисти на стопанството ще бъде засаден в двора на училището.
Седмицата на гората традиционно се провежда през първите пълни седем дни на месец април. „Хубава си, моя горо!" е темата на конкурса за седмицата на гората, подкрепен от областния