linii
linii / gerb pleven
До закриване на автобусни линии Плевен-София няма да се стигне. В това увери днес заместник министъра по транспорта Ангел Попов плевенските депутати от ПП ГЕРБ Владислав Николов, Ралица Добрева и Васил Антонов от БСП, които заедно с представители на Община Плевен и превозваческите фирми от региона се срещнаха с него.

linii
gerb pleven

Повод за това бяха притесненията на транспортния бизнес от съкращаване на маршрутни разписания по автобусни линии от републиканската транспортна мрежа, касаещи квотата на община Плевен.
Въпросът бе поставен на вниманието на народните представители от Плевенско на нарочна среща по – рано тази седмица, на която се отзоваха само народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева.

linii
gerb pleven

Пред заместник-министър Попов народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева, както и Браншовото сдружение на превозвачите споделиха, че едно такова редуциране на транспортните схеми поради липсата на час разлика между курсовете по съответното направление ще постави гражданите на Плевен при условия да нямат гарантиран превоз до столицата. Те настояха да се прецизира наредбата за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси, за 60 минутни интервали между курсовете по съответното направление.

В лицето на заместник-министър Ангел Попов поставените проблеми намериха подкрепа за своето решение. Плевенчани могат да са спокойни, че транспортната обезпеченост по линията Плевен София ще остане непроменена.