Нападнаха с брадва свидетел по делото Октопод
Нападнаха с брадва свидетел по делото Октопод / dariknews.archive

Втори свидетел по делото "Октопод" пострада за последните 24 часа. Пламен Устинов е тежко ранен от удари с брадва. Според полицията става въпрос за битов инцидент.

Сигналът за инцидента е подаден около 13.30 часа на телефон 112. По първоначални данни става въпрос за междусъседски спор, който е бил подновен днес. По непотвърдена информация Пламен Устинов е счупил стъкло на автомобила на своя съселянин, след което той е взел брадвата и му е нанесъл удари в областта на главата.

Пламен Устинов в момента се намира във филиала на Спешна помощ в Тетевен, където е прегледан и е в съзнание с удари по главата и в областта на шията. Очаква се малко по-късно да бъде транспортиран в болницата в Плевен, където да му бъде извършен основен преглед, за да се установи до каква степен са нараняванията му. От Спешна помощ в Ловеч съобщиха, че засега няма опасност за живота му. На мястото на инцидента в тетевенското село Глогово в момента има засилено полицейско присъствие и наблюдаващ прокурор, за да се изяснят причините за инцидента.

Пламен Устинов е основен свидетел по делото "Октопод". Преди три години след негови разкрития за заплахи от страна на Алексей Петров, на последния беше променена мярката за делото срещу него.

При катастрофа снощи загина друг основен свидетел по делото „Октопод”. Днес Специализираният наказателен съд отново гледа така нареченото дело "Октопод", по което обвиняем е Алексей Петров.