Колорит завоюва най-високи отличия на Пленер на рисунката Етър-2013
Колорит завоюва най-високи отличия на Пленер на рисунката Етър-2013 / kolorit

Творческият екип на арт школа „Колорит"- Плевен се завърна от успешно участие, в национален детски Пленер на рисунката „Етър 2013".

За тринадесети път в архитектурно-етнографския комплекс Етъра - Габрово, бяха поканени пет изявени школи по изобразително изкуство от цялата страна. Пленерът имаше конкурсен характер. Задачата пред малките художници е била да пресъздадат в картини неповторимата атмосфера на Етъра, рисувайки старата българска архитектура, работилниците на майсторите и водата.

Три момичета от „Колорит" - единадесетгодишните Християна Дечева и Изабела Христова и четиринадесетгодишната Цвета Ташева под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева, рисуваха вдъхновено в различни техники, живопис, рисунки върху дърво и графика върху цветен восъчен картон и създадоха колекция от 12 творби.

Колорит завоюва найвисоки отличия на Пленер на рисунката Етър2013
netinfo

Професионално жури оцени високо представянето на плевенската школа и присъди на екипа най-високото отличие - наградата за цялостна колекция и покана за участие в Пленер на детската рисунка „Етър 2014".
Цвета Ташева получи индивидуална награда за отличното си представяне. Заключителната изложба - базар с творбите от пленера по традиция се експонира на чардака на една от старите къщи на Етъра.

Средствата, събрани от продажбата на детските произведения винаги се предоставят за лечението на тежко болно дете. Тази година те ще бъдат предоставени за лечението на Даная Манолова на 6г.от Габрово, която страда от левкемия.

Голяма част от рисунките бяха откупени на самото откриване на изложбата.