Колорит-чета се върнаха със златен приз от Япония
Колорит-чета се върнаха със златен приз от Япония / netinfo

Двадесет международни отличия получиха малките художници от арт школа "Колорит"с ръководител Майя Ананиева от 12-тия Международен конкурс за детска рисунка в град Нарита - Япония. Две деца печелят най-високата награда на конкурса.

Носители на Златен приз "Златна хортензия" са 10-годишната Елена Чифлигарска и 12-годишната Наталия Гаврилова. Хортензията е избрана като изключително красива измежду цветята, за да бъде символ на град Нарита и е отпечатана върху почетните златни дипломи. Двете момичета получават своите високи отличия за живописни портрети на български невести. Осемнадесет деца от школата са удостоени със Сертификат за високи постижения.

В международния конкурс са участвали творби на деца от 29 страни. Темата на конкурса е свободна и дава неограничени възможности за твоческа изява на децата. Колекцията от рисунки на школа "Колорит", представена на конкурса, е включвала творби с различен сюжет и изпълнени в разнообразни техники. В международната изложба, аранжирана в просторните зали на художествената галерия в град Нарита, са били показани най-добрите творби. По традиция на входа на галерията са изписани имената на страните - участнички и са аранжирани националните им знамена.

Директорът на международния конкурс г-н Тацуо Шиномия поздравява в своето писмо победителите от школа "Колорит" и тяхната ръководителка Майя Ананиева и благодари за прекрасните живописни рисунки, които са обогатили палитрата на изложбата и са показали оригинални идеи и композиции. Школата е получила покана за участие в 13-тото издание на конкурса през тази година.