Кметът Стойков даде старт на първия младежки телемост Плевен - Москва
Кметът Стойков даде старт на първия младежки телемост Плевен - Москва / darinews.bg

Вълнуващи минути за младежите от Плевен донесе телемостът с връстниците им от Централния административен окръг на град Москва, осъществен на 21 декември.

„Искрено се радвам, че първата съвместна инициатива след встъпването ми в длъжност е младежкия телемост между нашите градове и, че именно вие младите хора на Плевен и Москва се срещате, за да се опознаете и споделите опит и идеи по една толкова значима тема като доброволчеството". С тези думи кметът на Плевен доц. д-р Димитър Стойков приветства участниците, подчертавайки готовността си да работи за развитие на установените преди 10 години партньорски взаимоотношения между Плевен и  Централния административен окръг на град Москва.

В телемоста участваха ученици от ГПЧЕ, представители на Младежкия парламент, Асоциацията на студентите по медицина в България - клон Плевен и на Младежи ГЕРБ. Водещ на предаването от българска страна бе преподавателят от Гимназията с преподаване на чужди езици Лариса Василева.

От студиото в Москва са включиха депутатът от Районния съвет на Таганка Александър Попов, началникът на отдел „Образование, младежка и семейна политика, и спорт" на префектурата на Централния административен окръг Владислав Епифанов, началникът на Щаба на „Млада гвардия на Eдинна Русия" Константин Загородников, представители на Клуба на веселите и находчивите, и доброволци.

Темата на теледискусията между двата града бе доброволчеството.

Учениците от ГПЧЕ и новите им приятели от Москва представиха реализираните от тях инициативи, свързани с подкрепа на хора в трудна ситуация, с популяризирането на здравословния начин на живот, опазването на околната среда и други.

Особено вълнуващи за участниците в телемоста бяха трите музикални поздрава поднесени от възпитаници на Езиковата гимназия.

На финала двете страни си пожелаха скорошна среща и още много съвместни инициативи.

Специална благодарност бе отправена към ръководството на Медицинския университет за осигуряването на подходяща за провеждане на телевръзката зала.