100 godini
100 godini / ilia be6kov
В рамките на една седмица, в Плевен ще гостува специална изложба, посветена на 100 години от обединението на северната ни съседка Румъния и 140 г. от Освобождението на България. Това обяви в студиото на Дарик директорът на плевенската ХГ“Илия Бешков“, Мирослав Минчев. Галерията е единствената в страната която ще бъде домакин на представянето на изложбата, наречена “100 артисти за 100-годишнината от обединението на Румъния, която идва в Плевен непосредствено след представянето й в Голямата залана румънския парламент.

Предложението, “100 артисти за 100-годишнината от обединението на Румъния“ да гостува точно в Плевен - единственият град, в който ще бъде показана, е получил директорът на ХГ“Илия Бешков“ Мирослав Минчев по време на участието си в откриването на изложбата в румънския парламент.
В изложбата са представени творби на автори от Румъния, Сърбия, Украйна и Молдова като от българска страна ще се включат 20 аявтора, седем от които от Плевен. Сред тях са проф. Кирил Мескин, Иван Велчев - Йово, председателят на СБХ-Плевен Валентин Асенов - Хъкъла, Илиян Ангелов, Мирослав Минчев, Хинко Хинков и Павлин Ковачев. 

Изложбата “100 артисти за 100-годишнината от обединението на Румъния“ ще остане в ХГ"Илия Бешков" в рамките на една седмица след откриването й днес - 2 март, което ще се състои в 17:00 часа.