Фонд Читалища излиза с кампании срещу евроскептицизма у младите хора
Фонд Читалища излиза с кампании срещу евроскептицизма у младите хора / archive.dariknews

Във връзка с предстоящите евроизбори като приемник на Информационен център "Европа - директно", Сдружение "Плевенски обществен фонд - Читалища" стартира две информационни кампании, насочени към младите хора.

"По наши наблюдения, най-високият процент скептицизъм към европейската идея е всъщност у младите хора", каза пред журналисти директорът на Сдружението Даниела Димитрова и уточни, че в момента във всички училища на територията на Плевен се прави изследване от екип, който всеки ден анкетира навършили 18 години млади хора като потенциални избиратели на следващите избори. Целта на анкетата е да потърси причините за този евроскептицизъм.

Даниела Димитрова уточни, че двете информационни кампании ще се проведат в цялата Плевенска област - без град Плевен.
Първата от тях е с надслов "Ти имаш права" и ще се проведе в 16 малки градове, които не са общински центрове и в някои села.

Втората кампания "Ти вече можеш да избираш е насочена към десетте общински центъра в област Плевен. Партньори са читалищата, които са членове на сдружението. За целта вече е проведено обучение с представители на читалищата на тема как се организира, как се поднасят информациоонни материали и т.н.

На 21 февруари започва и двудневен семинар, в който ще се договори провеждането на информационни срещи във всичките определени 26 населени места. Към информационните материали е добавен и пакет от отговори на най-горещите въпроси, някои от които са: "Какъв е смисълът да гласуваме - За българските или за европейските пртии гласуваме? На кои европейски партии са членки българските партии...?

Даниела Димитроваакцентира върху важността на подхода при работа с младите хора, които се нуждаят от нови и по-интересни формати на предлаганата материя.