/ dariknews.bg
Филмът „Ловеч - Тайната столица" е номиниран за награда на 14-ия международен фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа", който се провежда през април във Велико Търново, съобщават от пресцентъра на община Ловеч. Творбата е селектирана между десетки други в категорията „История и култура“ заедно с филми от Полша и Перу и още едно българско заглавие.

Режисьор на „Ловеч - Тайната столица" е Степан Поляков. Това е разказ за сложната историческа съдба на Ловеч през вековете, от Втората българска държава до наши дни. Сниман е с похватите на модерното документално кино с много възстановки и игрални моменти. Заглавието вече бе показано няколко пъти в програмата на БНТ 2, а премиерата в Ловеч премина с голям успех.

Мисията на фестивала „На Източния Бряг на Европа” е да промотира професионалната филмова туристическа продукция, да стимулира продуцирането на такава продукция и да популяризира водещите тенденции в полето на модерната аудиовизуална култура, в унисон с критериите и нуждите на бизнеса.