Десет международни отличия за арт школа „Колорит от конкурс в Литва
Десет международни отличия за арт школа „Колорит от конкурс в Литва / netinfo

Десет награди пристигнаха за деца от арт школа „Колорит" от 13-я международен конкурс за детска рисунка „Славянски извор", който се проведе в град Клайпеда в Литва. Това информира Майя Ананиева - ръководител на арт школа „Колорит" - Плевен.

Журито е присъдило Първа награда на дванадесетгодишната Александра Митева за живописната творба „Български моми". Нейната рисунка е отпечатана на корицата на каталога на международния форум.

Десет международни отличия за арт школа Колорит от конкурс в Литва
netinfo

Носители на трета награда са Виктория Иванова - 12 г. и Адрияна Роси - 6 г. Поощрителни награди получават Калоян Йоргов /12 г./ , Христина Татолова /7 г./ Християн Христов /10 г./ и Белослава Митева /10 г./

Лауреатско звание е присъдено на Ния Копчева /12 г./, Йоана Габровска /17 г./ и Елена Чифлигарска /17 г./

Над 9 000 деца от 21 страни са рисували по трите теми на конкурса - „Красотата на моя роден край", „Библейски сюжети" и „Ръкописни книги". Арт школа „Колорит" е представила колекция от живописни творби и по трите теми. Международният форум се организира от Музея за Литовско изкуство, Вилнюс и Литва епархии на Руската православна църква, Дружеството за християнско образование в град Клайпеда.

Десет международни отличия за арт школа Колорит от конкурс в Литва
netinfo