Брутален крадец нахълта през прозорец и обра 15-годишна
Брутален крадец нахълта през прозорец и обра 15-годишна / archiv.DarikNews

Полицаи от Долни Дъбник, след прецизна оперативна работа установиха, че 34-годишен от село Гостиля е съпричастен към грабеж, извършен в село Староселци. В районното управление е постъпил сигнал, за това, че на 15 ноември в периода 8:00 - 8:30 часа, непознат мъж е влязъл през прозорец в частен дом и след заплахи и физическа сила отнел от 15-годишна 30 лева и два чифта златни дамски обици. 

След проведените оперативни действия е задържан извършителят. Той е криминално проявен с 15 заявителски материала за кражби на територията на град София и град Кнежа, 5 за грабежи на територията на град София, една - за престъпление по чл.343 «б» в град Кнежа. Осъждан е на пробация за престъпление по чл.343 «б» от Районен съд - Плевен.

На 15 ноември му е взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" и е приведен в ареста на Областна слаужба изпълнение на наказанията - Плевен. Продължава работата на служители на РУП Долни Дъбник за доказване на съпричастността на 34-годишния и към други престъпления, извършени на територията на областта.