Арт школа Колорит се представя в Малък Битолски Монмартър
Арт школа Колорит се представя в Малък Битолски Монмартър / art.kolorit

Арт школа „Колорит" - Плевен спечели престижната награда за участник в „Малък Битолски Монмартър" - 2014, който ще се проведе от 23 до 30 май 2014 г. в град Битоля - Македония. Наградата дава право на участие в известния международен арт фестивал на арт педагога, заедно с три деца от школата.

В конкурса за рисунка, от който се излъчват победителите - участници в арт форума са се включили близо 15 000 творби на деца и младежи от 28 страни, уточниха от арт школа Колорит - Плевен.

Творческият екип на школата, който ще представи България на „Малък Битолски Монмартър" е: Християна Дечева - на 12 г., Ирен Ангелова - 14 г. и Кристина Михалова - 16 г. Под ръководството на Майа Ананиева те ще рисуват старата македонска архитектура в надпревара с екипи от други известни школи и художествени училища от различни страни.

Тържественото откриване на арт фестивала и на международната изложба по традиция става на 23 май, когато ще бъдат връчени и наградите на победителите. Международното жури е присъдило на петгодишната Христина Татолова най-високата индивидуална награда „Златна палитра" за рисунката „Българска мома" и дипломи за отлично представяне на шестгодишните Александра Петкова и Анна Конова.

Арт школа Колорит се представя в "Малък Битолски Монмартър"
netinfo

Това ще бъде 17-то участие на арт школа „Колорит" в Битоля.