/ Павел Тенчев
До началото на юни започват основните ремонти на 5 училища и една детска градина в Кърджали по проект “Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”.

"Проектът е на стойност от близо 14 милиона лева", съобщи на пресконференция кметът Хасан Азис. По думите му, това е най-голямата инвестиция в образованието от 50 години насам, а по този начин общинското ръководство изпълнява своя приоритет в политиката на общината – „качествено образование и създаване на условия за неговото реализиране.

65 процента от учениците в Кърджали получават качествено образование в тези училища, в съвременна модерна база, която се съизмерва с базата на училищата в големите градове на страната”.

Азис информира, че първата копка в обновяването на Детска градина „Мир” ще бъде направена на 9 май, а строително-монтажните работи за останалите учебни заведения се очаква да започнат в началото на юни, ако няма обжалвания.

Проектът предвижда освен основни ремонти на сградите на училищата, и снабдяване със съвременно оборудване за нуждите и целите на учебните заведения.