министърът на вътрешните работи Пламен Узунов награждава директора на МВР-Кърджали Венцислав Момчилов
министърът на вътрешните работи Пламен Узунов награждава директора на МВР-Кърджали Венцислав Момчилов / netinfo
Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов връчи в кабинета си почетен знак на МВР, втора степен, на директора на кърджалийската дирекция старши комисар Венцислав Момчилов. Високото отличиe областният директор получава  за осигуряването на добър обществен ред и нормалното протичане на изборите за народни представители в Кърджалийска област и за постигнати професионални успехи в дейноста на дирекцията.
Своевременно днес директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов обяви пред ръководния състав наградените служители от дирекцията за висок професионализъм по време на  проведените избори за 44-то Народно събрание. Със заповед на вътрешния министър за инициативност и постигнати високи резултати със значимост за обществото в противодействието, разследването и пресичането на престъпления против политическите права на гражданите с „обявяване на благодарност” и парична награда в размер на 200 лв. са отличени 10 инспектори от дирекцията в Кърджали. Старши комисар Момчилов връчи на началниците на РУ на МВР в областта благодарствен адрес от името на министър Пламен Узунов, който изразява признателност за положените усилия и създаването на необходимата организация за провеждането на парламентарните избори тази година.
По време на срещата днес стана ясно, че областният управител на Кърджали също е изпратил благодарствен адрес до областната дирекция, в който изразява удовлетвореност от организацията на изборите в Кърджали и доброто взаимодействие за спокойното протичане на вота. Той акцентира, че усилията на институциите са довели до честни прозрачни и демократични избори без опорочаване на процеса и без съмнения в легитимността на резултатите.