Касовите апарати на Перперикон и Татул свързани с НАП
Касовите апарати на Перперикон и Татул свързани с НАП / netinfo

Единствено Регионалният исторически музей в Кърджали от културните институции в града има дистанционна връзка с НАП, съобщават от офиса на приходната администрация. Касовите апарати на историческите обекти Перперикон и Татул са свързани с приходната агенция още от месец октомври миналата година и продажбата на всеки билет за вход в двете забележителности, както и на сувенири, се отчита в агенцията, уточняват от местния офис на НАП.

Над 1 500 търговски обекта от област Кърджали са осигурили онлайн връзка на фискалните си устройства с приходната администрация. Най-голям е броят на обектите за търговия на дребно с хранителни стоки - над 200. Дистанционна връзка имат и 116 питейни заведения, 78 обекта за търговия с промишлени стоки, 77 обекта за предоставяне на медицински услуги и др. Расте и броят на фрзьорските салони, които се свързват с НАП, като до момента те са 30. 15 са хотелите, а обменните бюра 11.

От НАП - Кърджали призовават своите клиенти да не изчакват, а да се обърнат своевременно към обслужващите ги сервизни фирми, защото с наближаване на крайния срок  се удължава  времето, за което технологично ще става връзката с агенцията.

Неспазването на определените в Наредба Н-18 срокове ще доведе до запечатване на обекти и налагане на глоби до 10 000 лв., което никога не е било цел на НАП. От там препоръчват на своите клиенти, да не изчакват, за да не пропуснат последния срок за осигуряване на дистанционна връзка. Напомнят още, че в края на март изтича срокът, в който всички притежатели на фискални устройства, трябва да ги свържат с НАП. Дотогава и всички бензиностанции и газ-станции в страната трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си.