Двойно убийство - на майка и син, разтресе Кърджали
Двойно убийство - на майка и син, разтресе Кърджали / netinfo

Двойното убийство на 36-годишнита медицинска сестра в ДКЦ-1 в Кърджали Невджин Шефкет и 7 годишния й син Йениз потресе Кърджали. Невджин е била намерена мъртва в дома си тази сутрин около 10 часа, а към 17 часа 7 годишният й син Йениз бе открит на покрива на блока, в който живее семейството, на улица „Стадионска" в областния център. Една от версиите, по която се работят полицаите е, че детето е било одушено, защото е станало свидетел на зверското убийство на майка си..

17-годишният син в семейството Дениз влязъл в спалнята и видял майка си в кръв. През нощта актянял в мансардната си стая, където през последните дни упорито учил за изпит по биология, твърдят съседи. Момчето позвънило в Центъра за спешна помощ, откъдето е подаден и сигнала в полицията. Медицинският екип, отишъл на мястото на престъплението, се натъкнал на ужасяваща гледка - жената била с прорезна рана от ушната мида през слепоочието до окото, носът й бил натрошен на няколко места, косата оскубана до скалп. От малкия син на семейство Шефкет - 7-годишният Йениз, обаче нямало и следа. При това без да са установени никакви следи от насилствено проникване в апартамента, който се намира на първия етаж на жилищния блок.

Съпругът Танер, който бил нощна смяна в Центъра за спешна помощ - от 19.30 на 21 януари до 7.30 днес, се прибрал след работа или поне завил по улицата, където живее, разказа негов колега. Малко по-късно комшии го видели да отива да си вземе вестник от близкия РЕП. Казал, че е сложил кафето, а семейството му в съботния ден още спяло. Имал намерение по-късно да разнася найлонови торбички по търговски обекти. Тъст му имал цех за производство на такива. Вероятно през времето, в което е бил навън, синът му е слязъл от мансардата и е заварил майка си зверски убита, а брат му го нямало никакъв, догаждаха се близки съседи, които не можеха да се начудят кой може да посегне на жертвата. Те бяха единодушни, че семейството е много интелигентно и радушно и се чудеха ,че може да имат такъв враг, че даже да се стигне до убийство.    

Малко след 10 часа вчера на мястото на престъплението беше изпратена дежурна оперативна група, която под  ръководството на заместник-окръжната прокурорка Димитрина Делчева е извършила оглед на мястото на престъплението. Търсенето на малкия Йениз продължи през целия ден докато не бе открит трупа му към 17 часа. Към 14 часа започна и издирване на детето със следовно куче, като първото място, което беше обследвано от полицаите и четириногия следотърсач бе градската градина на Кърджали.