ДПС в Кърджали ще се управлява от триада в търсене на баланс
ДПС в Кърджали ще се управлява от триада в търсене на баланс / netinfo

Общинската организация на ДПС в Кърджали не трябва да се управлява еднолично, а трябва да се опира на основен стълб в лицето на сегашния председател Мухарем Мухарем, кметът Хасан Азис и  председателя на местния парламент Раиф Мустафа. До такъв изход са достигнали по време на първото заседание на Оперативното бюро на общинската структура, създадено под давлението на лидера Ахмед Доган, което се проведе на 12 март.

Била е изразена категорична подкрепа на решението на централното ръководство на ДПС за намиране на баланс в ръководството на общинската организация. И тримата лидери били единодушни,че от първостепенно значение за организацията е запазването на нейното единство и изпълнение на решенията на централното ръководство и регламентите на устава.

Оперативното бюро е изразило безпокойство от действията на някои членове на организацията, които се противопоставят на решенията,като саботират работата на председателя на местното ръководство. На тези хора не се гледа на противници,а като на съидейници поддали се на емоциите.Ще се положат всички усилия те отново да се включат във вътрешнопартийния дебат.

В прес съобщение цялото ръководство на общинската организация и местния актив изразяват готовността си да работят за провеждането на отчетно изборна партийна конференция при пълно спазване на устава.