Злато за Мишел Иванова и бронз за Вая Драганова от силен турнир в Белград
Злато за Мишел Иванова и бронз за Вая Драганова от силен турнир в Белград / netinfo

Две талантливи гимнастички от СКГ "Велбъжд"- Кюстендил взеха участие и спечелиха медали от много силен международен турнир в Белград, Сърбия.
Мишел Иванова беше над всички и заслужено се класира на 1- во място, с купа и златен медал при децата до 8 години. Неин треньор е Весела Петрова.

Злато за Мишел Иванова и бронз за Вая Драганова от силен турнир в Белград
netinfo

Вая Драганова спечели бронзов медал на съчетание с въже и се класира на 5- то място в многобоя. В нейната възрастова група, родени 2003- 2004 година участваха 35 гимнастички, в това число деца от 4 клуба от Москва. Пред кюстендилското момиче са само рускини. Вая Драганова се подготвя от треньора Валя Машова.
В Седмият международен турнир по художествена гимнастика в Белград, по изискванията на ФИГ-Международна федерация по художествена гимнастика участваха гимнастички от 12 държави, като Русия,Чехия, Унгария, Еквадор, Австрия, Великобритания, Хърватия, 2 клуба от България- "Велбъжд" и "Левски Триадица", Сърбия , Босна и Херцеговина и други, от 35 клуба.
"Тези резултати показват, че клуба може да разчита и за в бъдеще на всички деца и на техните треньорки, за нови успехи и изяви на Международните турнири, и преди всичко на състезанията от Държавния календар", коментира председателят на "Велбъжд"- Блага Шишкова.