благотворителен базар
благотворителен базар / netinfo
Великденски благотворителен базар проведоха „ГУМ – ДУПНИЦА“ ЕООД съвместно с Община Дупница. Мотото на събитието е “Да възкресим добрината”.
От ГУМ бяха предоставени безвъзмездно щандове за изработени от деца от различните детски заведения и училища произведения. Всяка детска градина и училище имаше свое собствено мото и кауза.
6-та детска градина са избрали лого "Деца за цветен живот и жива природа". Възпитаниците саизработили заедно със своите родители предмети, от чиято продажба ще бъдат закупени растителни видове и засадени от децата в двора на детската градина по случай 22 април- Световен ден на Земята.

благотворителен базар
netinfo


Детска ясла „Пролет“ е с лого „Великденско яйце от златно сърчице“, като със средствата от базара ще бъдат закупени нови столчета, за да бъде обновена детската занималня.
ОУ “Христо Ботев“ село Крайници представи художествени изделия и великденски сувенири, изработени от учениците. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на ИКТ-продукти за училището. Като иконите, които продаваха са осветени.
7-ма детска градина „Калина“ е с мото „Калинките на сянка през лятото“, като събраните средства ще бъдат за закупуване чадъри за пясъчниците в двора.

благотворителен базар
netinfo


Центърът за обществена подкрепа „За да има щастие в детските очи“ участва под мотото "Направи добро на приятел" за събиране на средства за децата от Център за настаняване от семеен тип за изработване на детска занималня на открито в двора на центъра.
Център за социална рехабилитация и интеграция за деца /ЦСРИД/ ще насочи средствата за подобряване на материално-техническата база.
Детска градина „Мечта“ избраха “Играем, учим, пеем и мечтаем“ , а целта е да закупят интерактивни, модерни, дидактични игри.
Детска градина “Слънце“ участва под мотото: „Слънцето да грее с топлите лъчи, дворът в детската градина нека озари“. Средствата ще бъдат разходвани за подобряване състоянието на игровата зона в двора. Вторият етаж на ГУМ се оживи с много цветове и детски усмивки. Кметът Методи Чимев също посети базара, а управителят на ГУМ, Цветанка Вуковска пожела базара да стане традиционен. Това си пожелаха и участниците, тъй като така ще могат да подпомогнат дейностите си.

благотворителен базар
netinfo