Васил Иванов в работна група за среща с министъра на правосъдието
Васил Иванов в работна група за среща с министъра на правосъдието / Иво Кирилов, Дарик

Председателят на Адвокатска колегия- Кюстендил Васил Иванов е поканен за участие в среща с министъра на правосъдието Христо Иванов, на 27 януари. Той и негови колеги адвокати от София и страната ще коментират с министъра съдебната реформа.
Иванов съобщи за Дарик, че Закона за адвокатурата е вече в Народното събрание, "след усилия, които продължиха 2 години и половина". Очаква се разпределението му по комисии и приемане в пленарна зала.
"Надявам се, с общи усилия да премахнем от панерата гнилите ябълки в съдебната система. Призовавам и колегите магистрати- не се капсулирайте, да не се делим на различни гилдии, а да работим заедно, за да се случат положителните промени", коментира в ефира на Дарик председателят на Адвокатска колегия- Кюстендил Васил Иванов. Той настоя конкурсите за свободните щатни бройки в прокуратурата и съда да бъдат отворени и за участие на адвокати, както тези за нотариуси и частни съдебни- изпълнители.
"Има много колеги адвокати със стаж и опит, които могат да са полезни на системата. От поне 7 години не е имало отворен конкурс в Кюстендил", заяви Иванов.