В Дупница обсъждат  варианти на разпределение на делегирани бюджети на училищата
В Дупница обсъждат варианти на разпределение на делегирани бюджети на училищата / netinfo

 

Училищните ръководства и кметският екип предлагат три варианта на формулата за разпределение на делегираните бюджети на училищата в община Дупница. Това съобщи зам.-кметът Даниела Ушатова.

Единият от предложените варианти предвижда запазване на досегашната формула. Друг от вариантите е базов, според който 95% от общото финансиране да бъдат разпределени по единния разходен стандарт, а 5 % от средствата да останат в резервен фонд. Директорът на ОУ „Неофит Рилски" Бистра Стойкова е направила свое предложение, според което допълнителните 2 %, които се предоставят на учебните заведения в селата да бъдат насочени към големите учебни заведения в града и да бъдат предназначени за полуинтернатните групи. Тя предлага и резервът да бъде намален от 2% на 1 %. На следващата среща Даниела Ушатова ще представи своя идея за разпределение на средствата.

По време на първото обсъждане на формулата е присъствал и експерт от образователното министерство. Той е препоръчал на директорите да информират и родителите на учениците по какъв начин се разпределят средствата допълни Даниела Ушатова.