/ ThinkStock/Getty Images
Подсъдим за шофиране под влияние на алкохол и наркотици в с. Николичевци е с наложено наказание по споразумение с Районна прокуратура - Кюстендил.

 На 13.11.2019 г. четиридесетгодишният Д.Г. управлявал „Рено“ в селото .

Вследствие на движение с превишена скорост, Г. изгубил контрол върху превозното средство, което се отклонило и се блъснало в железобетонен стълб от електропреносната мрежа на тротоара. В резултат на удара водачът получил редица наранявания.

Задържаха пиян 49-годишен шофьор


Силният шум от удара бил чут от живеещи наоколо съселяни на пострадалия, които подали сигнал на телефон за спешни повиквания 112. Д.Г. бил транспортиран до болнично заведение, където му била оказана медицинска помощ.

По делото са били назначени експертизи, които констатирали наличие на 2.04 промила алкохол в кръвта на водача, както и специфичен метаболит, доказващ употреба на наркотично вещество, съдържащо тетрахидроканабинол. Водачът е бил привлечен към наказателна отговорност за извършените от него престъпни деяния.

След приключване на досъдебното производство делото е било внесено в съда с обвинителен акт.

В съдебно заседание между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия Д.Г. е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. Наложеното му наказание е единадесет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок, глоба в размер на двеста лева, както и две години лишаване от право да управлява МПС.