Ученици на Шесто ОУ „Свети Паисий Хилендарски”
Ученици на Шесто ОУ „Свети Паисий Хилендарски” / netinfo
Учениците на Шесто основно училище „Свети Паисий Хилендарски” – град Кюстендил показаха завидни умения в третия етап на  състезанието Ключът на  музиката, което се проведе в Пловдив. Четвъртокласничката Белослава Кенова зае престижното второ място с 86 от максимални 90 точки, само на една точка от първото място. Достойно бе и представянето на друга четвъртокласничка – Яница Йотина, заела четвърто място с 84 точки. В групата на петокласниците на седмо място е Мария Рудик, на осмо – Анна-Мария Николаева. От представителите на седми клас – Божидар Антонов – 7 място, Мария Анестиева – 9 място.

учениците от ОУ Свети Паисий Хилендарски
netinfo



Състезанието се организира от Министерството на образованието и науката  и се провежда в три  кръга, като  националният кръг – в Пловдив. Учениците решават тест с 15 въпроса, 6 от които са за слушане на музика и задачи, свързани с нея/ определяне на музикалната форма, оркестър, солиращ инструмент, размер, темпо, динамика, жанр/.

учениците от ОУ Свети Паисий Хилендарски
netinfo



Състезанието минава през три етапа- общински, областен и национален. Класираните ученици от училището демонстрираха знания и умения, свободно боравене с основни знания за  музиката в рамките на учебните програми по предмета и подчертани творчески способности.

учениците от ОУ Свети Паисий Хилендарски
netinfo