Трима спортисти №1 на Кюстендил отиват на СП по борба
Трима спортисти №1 на Кюстендил отиват на СП по борба / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Двама състезатели на кюстендилския клуб по борба, носители на приза "Спортист №1 на Кюстендил" ще участват на Световното първенство по борба, за мъже в класическия стил. Владислав Методиев нямаше конкуренция в категория 96 кг. Милослав Методиев надви в две борби съотборника си Иван Иванов и спечели титулярното място при най- тежките- до 120 кг.
Част от националния отбор ще бъде и още един "Спортист №1 на Кюстендил"- Александър Костадинов, в категория 55 кг. Той се състезава от името на пернишки клуб. За титла на СП ще се бори и бившия възпитаник на кюстендилската школа по борба Иво Ангелов- 60 кг. Така 4 от общо 7 национали са наши момчета, коментира главният треньор на клуб "В. и Г. Илиеви" Валери Райчев. Той прави необходимата организация, за да подкрепи състезателите си на големия форум. Райчев приема втори ден и поздравления за оставането на борбата в семейството на олимпийските спортове.
За съжаление, Виолета Симеонова отстъпи с 1:2 борби на европейската шампионка за девойки Мими Христова и няма да участва на първенството в Унгария.
Световното първенство е от 16- 22 септември в Будапеща, Унгария.