Парк- хотел Кюстендил
Парк- хотел Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик
Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов предлага изграждането на външен асансьор до 4-тия етаж на парк-хотел Кюстендил. По предварителни данни са необходими около 100 000 лв. Част от тези средства ще бъдат осигурени чрез вътрешни компенсирани промени в бюджета за тази година.

Екипът на хотела неколкократно алармира, че изграденият посетителски асансьор не е достатъчен за ефективно обслужване на гостите, особено при засилен туристически поток. По тази причина асансьорът често аварира и създава неудобства за гостите.

С докладната се предлага изваждане от списъка за капиталови разходи два обекта: Ремонт и вътрешно преустройство на общежитие „Бор”, за което бяха предвидени 55 200 лв.; Зоологическа градина - първи етап, за авторски и строителен надзор - 30 000 лв.

Общината ще подпомогне издръжката на Дневен център „Вяра, Надежда и Любов” с 16 800 лв. 12 000 лв. са икономисани от изграждането на подпорна стена на гробищния парк.

Газов котел ще бъде купен за яслената група на ДГ Слънце на ул. „11 август” - 2350 лв. С 3547 лв. се увеличават заложените, първоначално - 10 000 лв. за доставка и монтаж на кухненско оборудване за ДГ Слънце, филиал Здравец.
Дарик- Кюстендил