Слави Славов с титлата „Най-силен мъж на Балканите
Слави Славов с титлата „Най-силен мъж на Балканите / Иво Кирилов, Дарик радио

23- годишният Слави Славов спечели титлата „Най-силен мъж на Балканите" на провелото се Държавното първенство по силов многобой в Кюстендил. Той победи своите 7 конкурента във всичките 6 дисциплини на състезанието. Камъните на Атлас", „Ръчна количка", „Фермерска разходка", „Теглене на 7-тонен камион", „Кобилица" и „Морски спринт" бяха шестте атрактивните дисциплини на силовия многобой.Втори в надпреварата остана Иван Иванов, а трети е Иван Майсторов.

"Мисля, че направих сравнително добро представяне. Днес единствено топлото време влияеше. Ние сме железни мъже, но и желязото се топи при големи температури. Освен физика в тези състезания е необходима и психика. Аз идвам тук с една единствена цел да промотирам спорта, за да могат младите хора да се включат. Не купите са важни, по- важно би било ако успея да измъкна поне 50-100 деца от наркотиците", заяви победителят Слави Славов.

 Състезанието е част от кампанията „Силните срещу дрогата", която се провежда за девета поредна година. Състезанието се организира от Българската федерация на Силовите Атлети IRON MAN, със съдействието на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.