Математическият отбор на 7 ОУ
Математическият отбор на 7 ОУ / 7- мо ОУ Ильо Войвода
Математическият отбор на 7 ОУ “Ильо войвода”- Кюстендил се яви и на трите дистанционни кръга, в петото издание на международния турнир „Математика без граници“. Надпреварата бе в Детска академия на науките  и спорта гр.София. Спечелените медали са: Борислава Данчева – 2 златни и 1 сребърен медал, Габриела Благоева -1 златен и 1 сребърен медал, Ванеса Иванова - 1 златен медал ,Калин Иванов 1 сребърен и 1 бронзов медал, Велизар Асенов 1 сребърен медал и Денислав Борисов 1 бронзов медал. Ръководител на отбора е Галина Александрова.
Учениците очакват разпределението на квотите за финалното състезание и се надяват да са сред най-добрите на финала в гр.Несебър, но се готвят и за големия национален математически турнир „Акад. Кирил Попов“ гр. Шумен, от 4- 6 май.

В петото издание на „Математика без граници“ ще се включат 18 000 ученици от първи до дванадесети клас, от 202 училища и 39 държави. Тази година дебютанти в събитието са  Британското училище в Каракас – Венецуела, училищата в Аделаида и Пърт – Австралия, Нигерия, Иран, Словения, Полша, Германия, Украйна, Виетнам и Израел ,Китай. Участниците от България са 11000.
Това състезание се равнява по коефициент на трудност с Тайландската олимпиада.
Задачите са дело на екип от казахи, руснаци, българи и македонци. Преведени са от български  на седем езика – руски, английски, казахски,китайски, азърбайджански, турски, македонски и испански. Всяка от инакоговорящи страни  си превежда задачите на своя език – например виетнамски и пр.
Регламент
Турнирът е за ученици на възраст от 1 до 12 клас, разделени в 9 групи:
1 група ’ 1 клас - не участват в Есенния кръг
2 група ’ 2 клас
3 група ’ 3 клас
4 група ’ 4 клас
5 група ’ 5 клас
6 група ’ 6 клас
7 група ’ 7 клас
8 група ’ 8 клас
9 група ’ 9-12 клас
 
Турнирът се провежда в 3 дистанционни кръга (есенен, зимен, пролетен) и финално състезание в България.
Покана за участие във финалния кръг, който се провежда в гр. Несебър, България, получават учениците с най-голям сбор от точки, получени в два от трите дистанционни кръга.
На финала освен индивидуално състезание се провежда и отборно състезание. То е под формата на математическа щафета от 5 задачи. Отборите са съставени от 3 ученици и решават темата в екип за 40 минути, информира учителят по математика от 7 ОУ “Ильо Войвода” Галина Александрова.
 
 
 
Дарик- Кюстендил