/ iStock/Getty Images
Районният съд в Кюстендил остави в ареста обвиняема за противозаконно подпомагане на десет граждани на Китайската народна република, да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона, с цел да набави за себе си имотна облага. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

44-годишната Ц.С. от кюстендилското село Долна Гращица е била задържана от полицията в Кюстендил на 1 май, в село Багренци. Жената не се е подчинила на подаден сигнал от полицейски служители за спиране в с. Граница и опитала да избяга с микробуса си, а по-късно била задържана в съседното село.

Задържаха жена, превозвала 10 китайски мигранти

Жената превозвала в микробуса си десет китайски граждани. Превозваните чужденци са имали лични документи, издадени от Китайската народна република.

При последвалите процесуални действия на адреси, обитавани от 44-годишната жена, са открити и иззети 12 боеприпаса от различен калибър, регистрационни табели на автомобили, голяма сума пари в евро, мобилни телефони, множество тетрадки с имена и телефони, казаха тогава от полицията.

Постоянен арест за мъжа и жената, превозвали мигранти с линейка (ВИДЕО)

За престъплението законът предвижда затвор, посочиха от съда. 

Определението, с което по отношение на Ц. С., която до момента е неосъждана, е взета мярка за постоянен арест, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в тридневен срок.
Елица Иванова, БТА