Съдът- нови избори за кмет на село Дяково
Съдът- нови избори за кмет на село Дяково / Дарик- Кюстендил,архив
РИК- Кюстендил одобри графичния файл с образец на бюлетината за Район № 10 – Кюстендилски. Тиражът на бюлетините ще бъде 148 000.

Членовете на Районна избирателна комисия в Кюстендилски регион са разпределени по общини, като отговорници за определен брой СИК на територията на съответната община в деня преди изборите и в изборния ден. Определените отговорници следва да осъществят контрол по транспортирането на изборните книжа и материали до секциите, както и контрол относно оборудването и охраната на изборните помещения;да прозвънят вечерта преди изборния ден на председателите на СИК, относно готовността на съответната СИК за изборния ден; при взаимодействие със съответната общинска администрация да осъществят контрол по снабдяване на СИК с изправна техника и други изборни книжа и материали;да упражнят контрол за изпълнение на задълженията на СИК по оборудването на изборното помещение, пространството около него, както и сградата, в която се помещава  съответната СИК.

Разпределението е както следва: за община Кюстендил отговарят Александра Колева, Десислава Ангелова и Силвия Генкова; за община Дупница- Десислава Стоянова и Ивайло Анастасов; за община Бобов дол- Ивайло Анастасов; за община Сапарева баня- Десислава Стоянова; за община Кочериново- Марина Иванова; за общините Невестино и Бобошево- Константин Дингозов; за община Рила- Десислава Шопова; за Трекляно- Миленка Стоянова.
 
Дарик- Кюстендил