Васил Иванов ще е първият омбудсман на Кюстендил
Васил Иванов ще е първият омбудсман на Кюстендил / Дима Кирилова, Дарик радио
Районна избирателна комисия в Десети изборен район - Кюстендилски ще приема документи за регистрация на кандидати за народни представители за Народно събрание в изборите на 26 март 2017 г., всеки календарен ден от 09:00 ч. до 17:00 ч., на 21 февруари. Комисията работи в сградата на Община Кюстендил.
РИК ще приема документи за регистрация на инициативните комитети за участие в изборите за народни представители до 17:00 часа на 13 февруари.
Определена бе и работна група със задължение да докладва за постъпилите жалби  и сигнали, както и да изготвя проект на решения по тях от Районна избирателна комисия, в състав: Любомир Стоилков, Силвия Генкова и Константин Дингозов.
Районната избирателна комисия прие печатите /2 бр./ изработени от Областна администрация – Кюстендил и определи за маркиране на печатите по уникален начин председателя на РИК - Кюстендил – Васил Иванов и члена на комисията– Иван Мишков. Протокола за маркиране на печатите по уникален начин се подписва от членовете на Районна избирателна комисия.
 
Дарик- Кюстендил