Разпитаха бившият кмет на Дупница Първан Дангов по делото за конфискация на имущество на братя Галеви
Разпитаха бившият кмет на Дупница Първан Дангов по делото за конфискация на имущество на братя Галеви / Дарик радио,архив

Бившият кмет на Дупница Първан Дангов беше разпитан като свидетел по делото, заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества.
Той разказа за запознанството си с „братя Галеви" и дали е ходил в имението им в село Ресилово.
„Познавам ги като граждани на Дупница, от 2003 г., когато станах кмет. Те имаха активна гражданска позиция по отношение на местното самоуправление в Дупница и влияние върху група общински съветници от дясно, формираха мнозинство в Общински съвет, начело с тогавашния председател Панчо Панайотов. Бил съм на срещи в Ресилово заедно с двама вече покойници- Маргарита Панева и Кирил Ангелов. Нямам информация кога е строено имението и какви постройки точно има в него, Ресилово е на територията на Сапарева баня", заяви пред съда Първан Дангов.
Допълнителни задания по експертизата за финансовата оценка на 9- те автомобила назначи съдия Таня Костадинова. Вещото лице отговаря повече от час на въпроси на адвокатите за степента на бронираност на автомобилите и до каква степен това се отразява на цената им. 8 автомобила се намират в Ресилово, нает е пазач, който да ги пази. Експертът е огледал автомобилите само от вън, защото са заключени. Следващото заседание по делото е насрочено за 1 юли.
Общата стойност на иска е 4 250 189 лева.
Делото е за конфискация на девет луксозни автомобила, недвижими имоти и дялове от фирми. Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.