132 000 бюлетини за провеждането на втори тур за президент и вицепрезидент бяха доставени в Областна администрация-Кюстендил. Те ще се охраняват в определените със заповед на областния управител помещения в сградата на администрацията.

ЦИК: Има опасност в някои секции извън страната да няма нито машини, нито хартиени бюлетини

„За секциите, в които ще се проведе гласуване със специализирано устройство са предвидени 100 %, а за тези, в които ще се гласува с хартиена бюлетина, са предвидени 110 %.

Областна администрация-Кюстендил

Остават 18 секции на територията на областта, в които се предвижда да има по две машини“, обясни инж. Александър Пандурски, който заедно със своите заместници, служители от администрацията, представители на РИК и органите на МВР посрещнаха бюлетините в Кюстендил. 

Инж. Пандурски уточни, че всички бюлетини ще бъдат раздадени на 19 ноември на общинските администрации по предварително изготвен график, който вече е изпратен на Общините. 

ЦИК обяви окончателните резултати от изборите 2 в 1

Избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето, могат да гласуват на изборите за президент и вицепрезидент на републиката с подвижна избирателна кутия. Към настоящия момент има образувани три COVID секции - две в Дупница и една в Кюстендил. 

Броят на избирателите по постоянен адрес по предварителни избирателни списъци в областта, е 130 247.