Петър Василев е новият управител на ВиК- Паничище, предшественикът пуска жалба
Петър Василев е новият управител на ВиК- Паничище, предшественикът пуска жалба / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

ОС Сапарева баня утвърди Петър Василев за управител на ВиК- Паничище, след близо едночасови дебати. Местните парламентаристи дискутираха предложението за избор на управител на ВиК- Паничище и резултата от проведения конкурс. Комисията, назначена със заповед на кмета, предлага Петър Василев да оглави водното дружество. Въпреки питания от страна на съветници кой е Петър Василев, който е от Дупница, тъй като е непознат за голяма част от местните парламентаристи, отговор не бе даден. От комисията обясниха, че такава информация не може да бъде предоставена, тъй като са подписали декларация. Коментираха само, че той отговаря на условията заложени в конкурсната процедура.
Кой е изготвил конкурсните документи беше един от въпросите, както и има ли разлика между бизнес план и бизнес програма? Дебатите бяха породени от внесена жалба от единият от участниците в конкурса и досегашен управител на ВиК- Паничище Иво Иванов. На сесията беше дадена думата на адвокат Милети Орешарски, който е представлява Иво Иванов.
В конкурсната комисия е включен и общински съветник, Любен Кръстев от ГЕРБ, който взе думата в края на дебатите.Той заяви, че конкурса е бил равнопоставен за двамата участници.
В крайна сметка, след множество дебати и коментари, с 9 гласа "за" и с 4 гласа "против", Петър Василев бе утвърден за управител от ОС- Сапарева баня, а жалбата на Иво Иванов беше счетена за неоснователна.