От Велбъжд отчитат успешно представяне на първенство по джудо
От Велбъжд отчитат успешно представяне на първенство по джудо / Личен архив

Без медал, но с няколко призови класирания се завърнаха състезателите на спортен клуб "Велбъжд" от държавното първенство по джудо, за юноши и девойки старша възраст.

Галя Аначкова се класира 5- та в категория 52 кг., като доскоро тя лекуваше контузия на ръката. На пето място е и Гергана Георгиева в категория + 70 кг. Гергана бе най- леката в категорията и малко не й достигна да спечели бронзовия медал, коментира треньорът Александра Георгиева. Пети при юношите в категория 90 кг. се подреди Георги Димитров. Той бе най- малкия участник / роден 1995 г. / и загуби срещите си само по точки. 7- ми в тази категория се класира неговият съотборник Филип Еленков, за когото това бе първо състезание.

Нели Шомева е 7- ма при девойките- 63 кг. "Страха й надви способностите, но въпреки това, като за първо състезание за годината- добре", каза Александра Георгиева. 7- ма се класира и Гергана Станоева, при 57- килограмовите.

Стоян Станоев е 13 в категория 73 кг. при юношите.

"Момичетата и момчетата се представиха страхотно и със старши треньора Евгени Симеонов сме доволни от показаното. Конкуренцията във всяка категория е голяма", заключи Александра Георгиева.