Осъдиха Катин на 4 години затвор, той ще обжалва
Осъдиха Катин на 4 години затвор, той ще обжалва / Влади Владимиров
Адвокат Пешева и Костадин Катин с коментар за 4- годишната присъда
60957
Адвокат Пешева и Костадин Катин с коментар за 4- годишната присъда
  • Адвокат Пешева и Костадин Катин с коментар за 4- годишната присъда

Четири години лишаване от свобода присъди Кюстендилският окръжен съд, под председателството на съдия Пенка Братанова за бившия кмет на Кочериново Костадин Катин. Той бе признат за виновен за това, че е превишил власт и права, като е разрешил сеч на 110 тополи намиращи се в местността "До кантона". Това са действия от компетентност на директора на ДЛС „Рилски манастир", посочи в мотивите си съда. Така се е облагодетелствало юридическо лице с 23 109 лв.

Бившият кмет на Кочериново е признат за виновен и, че е преправил съдържание на официални документи, а също и, че умишлено е склонил 5- ма свидетели към лъжесвидетелстване. Като доказателства за това са използвани СРС- та.

Катин бе отстранен от длъжността кмет на Кочериново в началото на 2009 година. Той и адвокатът му Вася Пешева обявиха, че ще обжалват присъдата пред Софийския апелативен съд.

Бившият кмет бе оправдан по най- тежкото обвинение повдигнато от прокуратурата, за продажбата на два имота- двуетажна сграда /бивш медицински център/, както и земеделски имот в местността "До кантона", при което са нанесени щети за близо 160 000 лв.

 „Видяхте, не съм ощетил и с лев бюджета на общината. Няма корупция, няма кражба, няма далавера. За тези 12 години, като кмет съм похарчил 100 млн. лв. и съда днес постанови, че не съм откраднал и един лев. Осъден съм за процедура водена от моя заместник", заяви след присъдата Катин.