Най-силните мъже на Балканите мерят сили в Кюстендил
Най-силните мъже на Балканите мерят сили в Кюстендил / Иво Кирилов, Дарик радио

6 българи и двама сърби се включиха във втория кръг от Държавното първенство по силов многобой в Кюстендил. Състезанието е част от кампанията „Силните срещу дрогата", която се провежда за девета поредна година. Състезанието се организира от Българската федерация на Силовите Атлети IRON MAN, със съдействието на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов. Българска федерация на силовите атлети „Айрън мен" изправя едни срещу други българи и сърби за титлата „Най-силен мъж на Балканите". Състоянието се провежда на площад "Велбъжд".То бе открито от кметът Петър Паунов.

"Противопоставят се най- силните българи срещу най- силните сърби. За първи път сме в Кюстендил. Целта на тази инициатива ще е полезна и за младите хора. Провокираме младите хора да се занимават със спорт, а не само да ходят по кафенетата", заяви  председателят на  Българската федерация на Силовите Атлети IRON MAN Мирон Иванов.

От българска страна надежди за призово класиране са възлагат на Николай Домусчиев, Иван Майсторов и Слави Славов.

 

 

 

„Камъните на Атлас", „Ръчна количка", „Фермерска разходка", „Теглене на 7-тонен камион", „Кобилица" и „Морски спринт" са шест от най-атрактивните дисциплини на силовия многобой, в които се впуснаха състезателите. Надпреварата започна с тегленето на 7-тонен камион. Дисциплината бе спечелена от Слави Славов, който изтегли камиона на 20 метра за малко над 19 секунди.

 

"Няма нищо трудно за мен. Изисква се не само сили, но и техника. Занимавам се със силов многобой от 3 година", каза за Дарик Слави Славов.