Над 5000 посещения в Детският отдел на библиотеката в Кюстендил
Над 5000 посещения в Детският отдел на библиотеката в Кюстендил / Дарик Кюстендил, архив

Над 5000 са посещенията от началото на годината в Детския отдел на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров"- Кюстендил. В сравнение със същият период на миналата година са със 300 повече. Регистрирани са 615 читатели, а раздадената литература е около 9 400 тома, което е с 600 повече за същият период на 2009 година.

"Има увеличаване на посещенията от децата. Това може би се дължи и на факта, че предлагаме много от новите книги, които не могат да се намерят в интернет веднага", заяви библиотекарката Елка Тодорова.

Най- търсените книги от по- новите са "Хрониките на Нарния","39 ключа" "Хари Потър" "Лили Чудото" и др. От по- старите заглавия това са "Пипи Дългото Чорапче", "Емил от Льонеберя", "Ян Бибиян" и "Тошко Африкански".

През този месец започва и традиционната за 4-та година поред инициатива "Месец на моето училище в библиотеката". Месец ноември е за НУ"Св. Климент Охридски".Всички ученици от това училище ще могат да се регистрират безплатно за 1 година, както и да участват в различните прояви организирани от Детският отдел.