МИКЦ и читалище Братство с обучение на тема: „Правата на гражданите в ЕС
МИКЦ и читалище Братство с обучение на тема: „Правата на гражданите в ЕС / Дарик,архив

Обучение на тема: „Правата на гражданите в ЕС" се проведе в курортен комплекс Огняново. Той бе организиран от Младежки информационно-консултантски център - Кюстендил и читалище "Братство 1869"
Обучението бе открито от председателя на читалище "Братство 1869" и ръководител на МИКЦ - Кюстендил - Иван Андонов. Лектори бяха Илиана Кирилова- - експерт Информационен център Европа директно - Кюстендил и Елеонора Борисова - експерт в РЕКИЦ „Читалища" - Кюстендил.


Целта на обучението бе, участниците да придобият практически умения за човешките права, което предполага знания и разбиране на нормите и принципите на човешките права, ценностите, на които се основават и механизмите за тяхното прилагане и защита. Участниците се запознаха с човешките права, което включва развиване на умението на хората да упражняват правата си и да уважават и подкрепят правата на другите. Също така бе представена презентация на тема: Европейския съд по правата на човека или - Къде и как да подадем жалба ако са нарушени гражданските ни права.
В обучението взеха участие ученици, доброволци и представители от различни младежки организации от област Кюстендил.