Методи Чимев инспектира ремонтирания спортен салон в Промишленото
Методи Чимев инспектира ремонтирания спортен салон в Промишленото / Маргарита Петрова, Дарик

Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев посети Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление, за да се запознае със спортния салон, който бе ремонтиран наскоро. Подовата настилка бе изцяло подменена преди няколко месеца и сега се използва от детско- юношеските школи по волейбол и баскетбол, докато стане готова спортната зала през септември. Заради реконструкцията на спортното съоръжение, клубовете са разпределени по училищните салони в града, където водят заниманията си.

"Базата на Промишленото може да се превърне в един малък спортен център. Има възможности за обособяване на помещение за фитнес и за тенис на маса. Хубавото е, че тази зала ще се използва от клубовете и след като стане готова спортната зала", коментира инж.Чимев.

"В момента подготвяме документите по оперативна програма "Региони в растеж", където ще кандидатстваме за финансиране на общинските училища за ремонтни дейности, доставка на оборудване и ремонт на наличните спортни бази. Днес очаквам всички директори да внесат подробно разписаните потребности от инвестиция в техните училища, за да продължим работа с конкретика. Ще посетя и другите училища, за да се запозная на място", заключи кметът инж.Чимев.