Мерлин Арно с награда за феър плей от ЕП за мастър атлети
Мерлин Арно с награда за феър плей от ЕП за мастър атлети / ПРофайл

Българската лекоатлетка, която живее и тренира в Кюстендил Мерлина Арнаудова получи приза за феър плей, по време на Европейското Мастърс първенство в Измир,предава ПРофайл. Олимпийската шампионка по гребане Здравка Йорданова бе поканена специално от Европейската асоциация EVAA да присъства на връчването на наградата. Здравка Йорданова е президент на Българската мастърс федерация и официален представител на България в Европейското движение за феър плей и председател на Комисията за феър плей към БОК.


Наградата бе връчена на Мерлина Арнаудова за изключително етичното й поведение по време на Европейското първенство в зала, в Сан Себастиян -2013 година.Тогава, тя бе незаслужено дисквалифицирана и лишена от възможност да се бори за медал на 200 метра. Съветът на EVAA решава да присъди трофея за феър плей и чист спорт на Мерлина Арнаудова,определяйки я като модел за поведение на истински атлет.
В Измир в момента са повече от 20 български мастър атлети, които ще спорят за отличията на 19-то Европейско първенство по лека атлетика за ветерани.Сред тях е и Мерлина Арнаудова, която ще стартира на 200 и 400 метра.