Кюстендилци се грижат за здравето на волейболните ни националки
Кюстендилци се грижат за здравето на волейболните ни националки / netinfo
  Женският ни национален отбор по волейбол ще изиграе три контроли с Румъния като загрявка за предстоящите европейски квалификации. Момичетата на Драган Нешич ще премерят сили със съседките на 23, 24 и 25 май в Габрово. Три дни по-късно ще отпътуват за Хърватия, където от 30 май до 1 юни са първите квалификационни мачове за Европейското първенство, съобщава сайта www.gong.bg.
  Лекар на националния отбор е  д- р Георги Ценов / крайния в дясно /. Негов помощник и масажист е Антон Йорданов, който е бивш футболист на "Велбъжд" / крайния в ляво /.

   В 18:00 часа е първият сбор на националките в зала Сиконко. В заниманието ще се включат девет състезателки – Любка Дебърлиева, Диана Ненова, Цветелина Заркова, Илиана Петкова, Деница Карауланова, Славина Колева, Мария Филипова и славистките Емилия Николова и либерото Юлия Аброскина.

  Утре щанги се очаква да вдигат с националките Ева Янева и Страшимира Филипова, които се прибират от Франция. Около 13-14 май ще се присъединят Радосвета Тенева, до 17-и Радосвета Рангелова - Цитигой, Елица Василева и Петя Цекова.

  Националките, които не се класират за финал на първенството от полуфиналния мач ЦСКА - Левски Сиконко, ще започнат подготовка с националния от утре. От червените това са Габриела Коева, Мария Каракашева и Добриана Пабаджиева. От състава на сините в списъка на Нешич са Таня Събкова и Полина Стойнева.


  Програма на европейската квалификация Група Е в Загреб (Хърватия):

30 май – 17:30 часа – България – Финландия ;

31 май – 20 часа – Хърватия – България ;

1 юни – 17:30 часа – България – Естония/Норвегия ;

  Вторият квалификационен турнир е в Габрово от 6 до 8 юни.
  Информацията е на Инес Павлова.