Констатация на ДАИ: Чакалнята на Автогара-Кюстендил - приют за кучета и клошари
Констатация на ДАИ: Чакалнята на Автогара-Кюстендил - приют за кучета и клошари / Влади Владимиров

Пристигащите автобуси на Автогара-Кюстендил трябва да спират в района на гарата, а не на ул. "Ал. Димитров". Над секторите за заминаващи и пристигащи автобуси трябва да има навеси. Това са само част от предписанията на ДАИ-Кюстендил към собственика на автогарата община Кюстендил.

"Чакалнята бе приют за кучета и клошари. Доста мръсно е и неуютно. Монтирания вътре часовник, както и уредбата за звукова сигнализация не работят. Няма осигурено помещение за съхранение на багаж. Не са актуализирани и разписанията. Таблата с имената на крайните пунктове са стари, като стои още надписа Станке Димитров, вместо Дупница", коментира за Дарик началникът на областния отдел "Контролна дейност" Милен Йорданов.

Почти същите забележки и предписания са дадени и на община Дупница. Куриозното на автогарата  там е, че има помещение за майки с деца, но то няма врата и е превърнато в склад за санитарни материали.

И двете автогари нямат началник, а само диспечери. Предписанията трябва да бъдат изпълнени до 1-ви август, като санкциите по Закона за автомобилните превози е от 500-1000 лв.

"Не съм привърженик на глобите. Предпочитам да се срещнем с общинските ръководства и да обсъдим конкретните стъпки за решаването на проблемите", допълни началникът на ДАИ-Кюстендил.