Кочериново ще има нов център и ремонтирано читалище. Проект за 1,8 млн. лв. променя и Пороминово
Кочериново ще има нов център и ремонтирано читалище. Проект за 1,8 млн. лв. променя и Пороминово / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Проект на стойност около 1,8 млн. лв. ще реализира община Кочериново. Той се финансира по ОП за развитие на селските райони.

"До дни предстои подписването на договора, преминаха всички процедури и обжалвания, като дойде писмо от КЗК ще всичко е наред. Избрана е фирма. Изпълнител. Чакаме одобрение на ДФ Земеделие. Парите са преведени", каза за Дарик кметът Иван Минков.
Проектът предвижда ремонт на целия градски площад в Кочериново, който ще има нов облик и реновиране на сградата на читалището- изолация, дограма. Нов център ще има и село Пороминово, като там също е заложен ремонт на сградата на читалището.

"При хубаво време, всичко може да е готово до края на годината, иначе крайният срок е до май 2015 г.", допълни кметът Минков. Той изрази задоволството си, че ще има средства и за изграждането на пречиствателни станции за отпадни води в селата Мурсалево и Стоб, където върви подмяна на канализацията.