Клуб Васил и Георги Илиеви е №1 в женската борба и №5 в мъжката
Клуб Васил и Георги Илиеви е №1 в женската борба и №5 в мъжката / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

15 мъже и 5 жени ще представят кюстендилския клуб по борба "Васил и Георги Илиеви" на Държавното лично първенство за мъже и жени, каза за Дарик главният треньор Валери Райчев. То ще се проведе на 12- 13 януари в тренировъчната зала "Арена Армеец".

Съставът при мъжете, в класическия стил:

55 кг- Августин Спасов, Георги Захариев, Станислав Йорданов, Йордан Анев;

60 кг- Наско Георгиев;

66 кг- Радослав Палчев, Ален Мирчев;

74 кг- Емилиян Тодоров;

84 кг- Боян Загоров, Галин Галчов, Айрън Рамадановски, Благовест Линджов;

96 кг- Владислав Методиев;

120 кг- Милослав  Методиев и Михаил Павлов.

При жените кюстендилската школа ще разчита на:

51 кг- Людмила Любомирова;

55 кг- Виолета Симеонова и Галя Аначкова;

59 кг- Нели Шомева;

67 кг- Мирослава Велинова.

В събота са схватките в свободния стил при мъжете, както и при жените в кат. до 48, 55, 63 и 72 кг. В неделният ден е надпреварата в класическия стил и в останалите категории при жените.

В паузата на схватките ще бъде награждаването на най-добрите отбори през 2012 г. Комплексен победител в свободния стил е "Сливен", следван от "Левски" и "Димитровград", а в класическия - "Рилски спортист", следван от "Левски" и "Ботев" (Враца). При жените първи са "Васил и Георги Илиеви" (Кюстендил), следвани от "Херкулес" (Ямбол) и "Черноморец-св. борба" (Бургас). При мъжете в класическия стил кюстендилският клуб е на 5- то място в комплексното класиране за всички възрастови групи.
Като клубове с най-голям международен принос са отличени "Левски" (свободен стил) и "Ловеч" (класически стил).

Срещите от шампионата започват в 9 часа, а финалните схватки ще са след 16 часа. Срещите от държавния личен шампионат по борба ще се предават на живо в сайта на БФ Борба. Надпреварата ще бъде на три тепиха.

Шампионатът е и първото състезание за новите треньорски щабове на националните отбори. След първенството ще бъдат определени и разширените състави на представителните ни тимове.