Карък преследва футболистите на Велбъжд
Карък преследва футболистите на Велбъжд / Дарик- Кюстендил

Не влиза и не влиза тази топка във вратата, такъв лош късмет преследва футболистите на "Велбъжд", от началото на първенството в Югозападната "В" група. Кюстендилци не успяха да стигнат до победата и в петия кръг, след като завършиха 1:1 със "Струмска слава"- Радомир на стадион "Осогово".
Три пъти гредите спасяваха гостите през първото полувреме, след удари на Иво Велинов, Илиян Чавдаров и Кирил Мицов. Футболистите от Радомир поведоха в резултата в 26- та минута, гол с глава на Румен Гълъбов, след центриране от ъглов удар.
Илиян Чавдаров изравни резултата в 57-а минута, като също вкара гол с глава след ъглов удар. Домакините натиснаха гостите в тяхната половина, но пропуски на Жорж Георгиев, Виктор Анастасов и Александър Димитров ги лишиха от спечелването на трите точки. Капитанът на „Велбъжд" Мирослав Петров отбеляза за 2:1 в продължението на мача, но попадението му бе отменено от главния рефер Симеон Великов, който видя фаул в атака.
Червен картон за Евегени Зюмбюлев от "Струмска слава", а треньорът Слави Кирилов бе отстранен от скамейката, за реплики към съдиите.
Старши треньорът на "Велбъжд" Юлиян Кръстев бе доволен от желанието за победа и старанието на неговите футболисти, като съжали за изпуснатите в пореден мач три точки.
Другият отбор в ЮЗ "В" група от Кюстендилска област, „Германея "- Сапарева баня завърши също 1:1 с „Места " Хаджидимово.