Кампанията Избери Снукъра
Кампанията Избери Снукъра / netinfo
Кюстендил е първият град домакин на Кампанията "Избери Снукъра", реализирана съвместно от Българска Снукър Федерация и Министерство на младежта и спорта, със съдействието на домакините от Община Кюстендил и Snooker Club Masters Kyustendil. Любителите на този спорт могат да играят или да научат повече на открито, до площад “Велбъжд”, където има маса за игра и, където е паркиран брандирания микробус на федерацията.

Кампанията Избери Снукъра
netinfo

Кампанията „Избери Снукъра" се организира от Българска Снукър Федерация, с проект към националната програма за изпълнение на младежки дейности от Закона за Хазарта, финансирани от Министерството на спорта. Всички младежи ще могат да се докоснат напълно безплатно до снукъра. Тренировки на открито и демонстрации правят  двама от най-добрите български играчи Братислав Кръстев и Георги Величков. Кръстев е и първият лицензиран треньор по снукър у нас. В континентална Европа има само двама асистент-главни треньори на главния треньор на Европейската билярд и снукър асоциация - ирландеца Пи Джей Нолън. Това са полякът Матеуш Новак и българинът Братислав Кръстев!

Кампанията Избери Снукъра
netinfo

Основната цел на проекта е промотиране на спорта като средство за превенция на рисково поведение на младите хора, чрез организиране и провеждане на спортни занимания за придобиване на умения за практикуване на снукър и приобщаването на младежите към ценностите на спорта.
Другите градове в кампанията са Враца (16-17 август), София (18-19), Пловдив (20-21 август).
 
Дарик- Кюстендил