Електронен фиш за нарушение заснето с камера. Режат храсти по завои
Електронен фиш за нарушение заснето с камера. Режат храсти по завои / netinfo

Да се подобри видимостта, като се прочистят храстите и дърветата на 2- 3 опасни завой в Конявската планина, настоява депутатът от ГЕРБ Валентин Микев. Той вече е сигнализирал Областно пътно управление.

"На тези участъци станаха за 3 месеца, поне 3 инцидента, на които съм свидетел пътувайки. Трябва да се постави и качествена маркировка", заяви Микев. Той потвърди  ангажимента си,  от бюджета да бъдат заделени средства за довършването на ремонтираните участъци в Конявската планина и полагането на последния, най- важен слой асфалт.

Депутатът от ГЕРБ, който бе председател на СБА- Кюстендил, се обяви за изработването на нов Закон за движение по пътищата.  Вече се превеждат законите на Германия и Холандия, от които да се почерпи опит. До края на годината се очаква Народното събрание да одобри промени в закона. Те предвиждат електронен фиш, който собствениците на автомобили ще получават по пощата, ако колата им е заснета от камера в нарушение. "

Разпечатката показва дата, час, минута, но няма да се заснемат лица. Може и друг водач да е управлявал автомобила, но фиша ще получи собственика", коментира Валентин Микев.