темида съд
темида съд / DarikNews.bg - архив
Два съдебни акта, с постановени наказания „лишаване от свобода“, съответно за срок от 6 месеца и от 3 месеца, са приведени в изпълнение и подсъдимата  С. А. изтърпява наказанията в затвора в гр. Сливен.

Тя е призната от Районен съд-Кюстендил за виновна в това, че в периода от 01.11.2016 г. до 25.01.2017 г. в гр. Кюстендил и в с. Пиперков чифлик, при условията на продължавано престъпление и повторност, е държала в търговски обект - магазин за промишлени стоки и дрехи в гр. Кюстендил и на втори етаж на двуетажна жилищна сграда в с. Пиперков чифлик, акцизни стоки - 135 кутии цигари от различни търговски марки, на обща стойност 783, 55 лв. без бандерол, когато такъв се изисква съгласно чл.28, ал.1 от ЗТТИ и чл.64, ал.2, във вр. чл.2, т.2 от ЗАДС, в немаловажен случай. На основание  чл.234, ал.2, т.1 във вр. с ал.1, пр.2 във вр. с чл.28, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 от НК вр. чл.55, ал.1 т.1 от НК  й е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца, при първоначален режим на изтърпяване „общ”. На осн. чл.68, ал.1 от НК е приведено в изпълнение наложеното на подсъдимата наказание по „лишаване от свобода“ в размер на 3 месеца по дело от 2016 г. на Районен съд-Кюстендил  при първоначален режим на изтърпяване „общ”. 
 
Окръжен съд-Кюстендил отхвърля жалбата на подсъдимата срещу постановената присъда, отхвърля и протеста на прокуратурата за завишение на срока на наказанието „лишаване от свобода“. Окръжен съд-Кюстендил потвърждава присъдата на Районен съд-Кюстендил, като налага на подсъдимата и кумулативното наказание "лишаване от право да упражнява дейност", свързана с търговия с акцизни стоки за срок от 2 години.
 
Решението не подлежи на обжалване.