Драстично намаляване на цената на водата за напояване иска депутатът от Атака
Драстично намаляване на цената на водата за напояване иска депутатът от Атака / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Депутатът от „Атака" Илиян Тодоров направи дарение от 300 лв. на жителите на село Граница, за да платят на „Напоителни системи" за напояване. Той се срещна с около 30 жители в залата на читалището и изслуша техните проблеми.
Илиян Тодоров ще има среща в понеделник с министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков, като ще настоява да бъде намалена цената на водата за напояване и по- специално в Кюстендилска област. В момента, земеделските стопани от Граница плащат по близо 50 лв. на декар за едно поливане.
„Министърът може да предложи, а Министерският съвет да приеме намаляване на цената на водата за поливни нужди и то не с 1- 2 лв., а драстично. Много хора се отказаха от земеделие. Всичко е в интерес на големите търговски вериги. Друг проблем е вноса на субсидираните зеленчуци от Македония и Турция, които убиват българското земеделие. Последният началник на „Напоителни системи", назначен от ГЕРБ бе освободен, защото е действал по рекетьорски начин", коментира депутатът от „Атака".

Драстично намаляване на цената на водата за напояване иска депутатът от "Атака"
netinfo

София не е България, ние тук по селата загиваме, казаха жители на кюстендилското село Граница. Като дам 200 лв. за поливки, защо да садя градина. „Напоителни системи" трябва да си преглеждат съоръженията, каналите, защото се губи вода, а те искат само пари, пари. Казват- съберете 500 лв. и ще ви пуснем водата, възмутени коментираха хората.
Това бе и първата публична изява на Илиян Тодоров в общината, откакто стана депутат. Той бе придружен в Граница от общинския координатор Владислав Лехчански.